dissabte, 17 de novembre del 2007

El ritme en una presentació

Sense ser cap entès en la comunicació, ni molt menys, després de veure aquesta xerrada del Larry Lessing, crec alguns en podrien(m) aprendre una mica, del seu "show" (pel que fa a la comunicació, deixant de banda el tema de la presentació):



M'ha impressionat el seu sentit del ritme, fins i tot en la seva entonació. Amb un recolzament audiovisual perfecte, sobretot per l'èmfasi que posa en algunes paraules i conceptes, quan aquests apareixen sobreimpressionats a la pantalla gegant (en fons negre, al centre, sense res més) just en el moment en que les pronuncia.

També el fet de començar amb tres històries, amenes i contextuals, per tal d'introduir i interessar l'audiència en el fons del que vol transmetre.

En contraposició, les presentacions de la generació "PowerPoint", amb diapositives estàtiques, i amb algunes animacions esporàdiques que no aporten res, sovint només serveixen perquè el públic se les miri per sobre per tal d'estalviar-se escoltar atentament al conferenciant de torn.

Potser aquest és un exemple massa proper al "show", amb algun tall de vídeo superflu, però crec que aporta idees interessants.